Vašemu tělu může být prospěšné cokoliv

Co znamená, že je jídlo zdravé? Kdy je možné definovat stravovací režim jako takový, který tělu jen a pouze prospívá? Abyste mohli pochopit podstatu zdravého jídla onlinechlap.cz, měli byste si uvědomit, že v rámci stravování dokonale platí následující pořekadla:Zdravé jídlo s ovocem.jpg

  • Všeho moc škodí
  • Méně je někdy více
  • Čeho je moc, toho je příliš
  • Nic se nemá přehánět

Právě z těchto pouček je možné stanovit, kdy je stravovací režim správný a kdy nikoliv. I ty potraviny, které jsou definované jako nejzdravější na světě, se mohou stát ve větším množství nevhodné. Tyto „superpotraviny“ totiž mnohdy jsou plné látek, živin a hodnot, které mohou velmi rychle přerůst v nadbytek, který je pro tělo škodlivý. Proto je třeba vycházet vždy z určitých poměrů, které je třeba zachovávat, a to naprosto vždy.

Škodlivost tuků je již tabu

Zatímco v minulosti se hovořilo o tom, že tuky škodí tělu, dnes se ví, že je to hloupost. Proč? Právě tuky jsou naprosto esenciální, pokud jde o výživu člověk, a proto by se k nim mělo tak i přistupovat. Z toho plyne, že jakékoliv nízkotučné potraviny jsou nežádoucí, protože přijdou o tuky, které jsou v určité míře naprosto nezbytné. Tuk je navíc nosičem chutě, z čehož plyne, že nízkotučné potraviny jsou nastaveny různými dochucovadly a dalšími látkami, které nejsou pro lidský organismus žádným přínosem.Pomazánka natřená na celozrnném chlebu.jpg
I zde však platí, že je nutné konzumovat všeho s mírou, neboť nadbytek tuku společně s příjmem sacharidů je zaručený klíč k civilizačním nemocem. I vitaminy či jakékoliv další přínosné látky tedy konzumujte v doporučeném množství, abyste si nepřivodili více problémů než pozitivních účinků. Jakmile budete přistupovat k potravinám s určitou pokorou, a nebudete nic přehánět, můžete i z občasné konzumace bůčku, škvarků, másla či třeba z rýže udělat něco, co vašemu tělu bude dávat jen to nejlepší.